Mitä timmimpi Personal Trainer, sitä parempi?

Meitä Personal Trainereita, kuten asiakkaitakin on joka lähtöön.
Vaikka itse en laita asiakkaitani tiukalle kisadieetille ja punnitsemaan jokaista suupalaa, en missään nimessä halua kritisoida muiden tapaa valmentaa, mutta se ei vain ole oma tyylini.

Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.

Minä suosin kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta, jossa pää pysyy myös mukana. Automaattisesti usein ulkopuoliset henkilöt olettavat, että kun kaveri palkkaa Personal Trainerin, on tavoitteena saada rasvaprosentti nollaan ja vatsapalat näkymään, tämä ei ole kuitenkaan välttämättä niin. Yhä useammin itselleni tulee asiakkaita, joiden tavoitteet ovat hyvinkin maanläheisiä. Halutaan jaksaa arjessa paremmin ja saada treenit luontevasti sopimaan omaan elämänrytmiin. Halutaan oppia syömään säännöllisesti ja terveellisesti, ilman ihmedieettejä. Halutaan lisää terveitä elinvuosia ja pitää kroppa toimivana mahdollisimman pitkään. Toki on myös kiva, kun kroppa muovaantuu ja näyttää hyvältä, mutta mielestäni sitä ei saa tehdä henkisen hyvinvoinnin kustannuksella. Kun mieli ja kroppa kävelevät käsi kädessä, voi saada upeita tuloksia niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin. PT.n työ ei siis suinkaan ole itselleni vain treeniohjelmien laatimista, vaan myös paljon muuta.


Automaattisesti se, että omaa tiukkaakin tiukemman vartalon, ei tarkoita sitä, että ihminen voi hyvin ja hän olisi valmis valmentamaan muita ihmisiä. Toki mielestäni hyvinvointialalla työskentelevästä henkilöstä täytyy näkyä, että hän pitää huolta itsestään ja omaa terveet elämäntavat, jotta voi olla uskottava. On kuitenkin kohtuutonta, että kaikkien pitäisi asettua samaan muottiin sekä ulkonäöltään että rasvaprosentiltaan.

Oma painoni ja rasvaprosenttini ovat normaalilla alueella, lihaksia löytyy, mutta myös muotoja. Itse koen omaavani terveet elämäntavat, arkisin pidetään ”puhtaampi” linja ja viikonloppuisin voi hieman höllätä. Treenaaminen on ihanaa ja iso osa elämääni, joskus treenaan enemmän ja joskus vähemmän, en ota siitä stressiä. Haluan opettaa ihmisille terveellisiä elämäntapoja ja säännöllistä liikkumista, mutta myös itsensä hyväksymistä. Haluan kannustaa kaikkia positiiviseen kehonkuvaan ja rakastamaan itseään sellaisena kuin on, mutta myös pitämään itsestään huolta, niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin.


Olen FISAF Personal Trainer ja toiminut päätyökseni PT.nä jo yli seitsemän vuotta. Asiakkainani on ollut nuoria, vanhoja, miehiä, naisia, hoikempia ja pyöreämpiä. Valmentajana olen mielestäni positiivinen, motivoiva, sopivalla tavalla vaativa ja aidosti kiinnostunut asiakkaiden tavoitteista ja onnistumisesta. Suurin osa asiakassuhteistani on pitkäkestoisia, jotkut ovat kestäneet jo yli seitsemän vuotta. Tärkeää on se, että valmentajan ja asiakkaan kemiat kohtaavat ja, että asetetut tavoitteet voidaan yhdessä toteuttaa hyvällä fiiliksellä.

Kuvat: Marianne Sendenali

Kyselyt Personal Training -palveluistani (myös yrityksille)
avatraininghelsinki@gmail.com

Seuraa myös:
Instagram @avatraining
Snapchat @annivall
Facebook www.facebook.com/anni.personaltraining
Tilaa kanavani Youtubessa: avatraining

Saatat myös pitää näistä...

2 comments

  1. Hyvä kirjoitus! Terveys on hyvä pitää päätavoitteena, olen huomannut että usein ihmiset pyrkivät timmiin kroppaan pääkopan hinnalla eivätkä nauti elämän pienistä asioista, mikä vaikuttaa mielenterveyteen 😐 jos PT kannustaa lähinnä numeroihin, saattaa se käydä itsetunnolle ja tavoitteista tulla pakkomielle ja epäonnistumisista masentuminen ja epäusko itseensä. On hyvä että PTitäkin olisi monenmuotoisia jotta ’taviskin’ uskoisi enemmän kykenevänsä elämänmuutoksiin ilman että pitäisi muuttua kanssa bikinimalliksi, sillä pienestä on hyvä aloittaa ja kynnys ei tunnu niin suurelta. Blogisi on muutenkin tällä hetkellä ainoa fitnessblogi mitä seuraan tällä hetkellä, kiitos jutuista! 🙂

  2. Mahtavaa kuulla, että olet samaa mieltä : ) Kiitos paljon palautteestasi! Ihanaa, että viihdyt blogissani ja pidät lukemastasi <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *