Rasvaton fitnesskroppa – jäämässä unholaan?

Avatakseni hieman ajatusmaailmaani lisää täällä blogin puolella, haluan jakaa teille yhden haastatteluistani (jos joku sen missasi), jossa se saatiin kiteytettyä erittäin hyvin.

Ilta-sanomat 4.7.2017 / Janiko Kemppi

Pitkään ihannoitu rasvaton fitnesskroppa on jäämässä unholaan

Helsinkiläinen Fitnessmalli 2017 -kisaaja ja personal trainer Anni Vallius, 29, haluaa kannustaa ihmisiä hyväksymään itsensä sellaisena kuin he ovat. Tämä voi kuitenkin olla monelle vaikeaa, sillä media asettaa hänen mukaansa ulkonäköpaineita.

– Monet ihmiset miettivät, että heidän täytyy asettua johonkin muottiin. Heidän pitää olla tietyn näköisiä tai heillä pitää olla tietynlainen kroppa. Pitkään on ihannoitu rasvatonta fitnesskroppaa. Onneksi nyt ollaan menossa siihen suuntaan, että ihmiset ovat enemmän kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan, Vallius kertoo.

Personal trainerina toimiva Vallius kertoo, että liikunta-alalla toimivilta odotetaan myös helposti tiettyä rasvaprosenttia, joka ei kuitenkaan kerro mitään kunnosta tai hyvinvoinnista. Muotojensa vuoksi Vallius ei kuitenkaan ole saanut suoraa negatiivista palautetta.

– Olen ammattimainen ja tuon ammattitaitoani puheellani ja teoillani esille. Olen urheilullinen ja ryhdikäs, vaikka minulla on enemmän muotoja. Pyrin muuttamaan käsityksiä siitä, millainen personal trainerin tulisi olla.

– Toki liikunta-alalla tulee olla urheilullinen ja pitää itsestään huolta kehon muodoista huolimatta, Vallius tarkentaa.

Ajatusmaailma on muuttumassa

Valliuksen mukaan ihmisten suhtautuminen kehonkuvaan on muuttumassa. Tämä on vain hyvä asia.

– On ihana nähdä, että ihmiset eivät ajattele, että tarvitsisi olla langanlaiha. Jotkut ovat luonnostaan laihempia ja jotkut muodokkaampia. Onneksi nykyään käsitetään paremmin, että tärkeämpää on terve suhtautuminen itseensä ja omaan kehoon.

Vallius kertoo, että hänelle alkoi tulla naisellisia muotoja hieman aiemmin kuin muille tytöille. Tämä sai hänet vertaamaan itseään muihin.

– Monet nuoret joutuvat kamppailemaan asian kanssa. Minulla on ollut onneksi aina hyvä itsetunto. Välillä saattoi olla kuitenkin hankalaa, sillä ystäväpiirissäni oli todella hoikkia, ja minä olin se, jolla oli muodot. Voin ihailla kaunista vartaloa, mutta en tavoittele sellaista, mikä ei ole mahdollista. Haluan olla vain paras mahdollinen minä, Vallius sanoo.

– Se, että vertaan itseäni johonkin toiseen ei kehitä minua samalla tavalla kuin se, että vertaan omaa kehityskulkuani vuosien saatossa. Henkinen ja fyysinen puoli kulkevat käsi kädessä. Jos voin henkisesti hyvin, näkyy se myös fyysisenä hyvinvointina.

Liian ankara Valliuksen mukaan ei tule olla itselleen ja välillä muistaa myös hemmotella itseään.

– Ihmisten tulisi muistaa syödä hyvin, nukkua tarpeeksi, harrastaa liikuntaa sekä tavata ystäviä. Jos haluaa pudottaa muutaman kilon niin, että siitä tulee parempi mieli, niin sitten tekee niin. Ei kuitenkaan tule lähteä liiallisuuksiin. Jos haluaa käydä vaikka ravintolassa ystäviensä kanssa, silloin kannattaa sinne lähteä, eikä miettiä asiaa liikaa.

Tavoitteena olla esikuva

Tämän vuoden fitnessmallikisassa haetaan sosiaalisen median vaikuttajaa, joka inspiroi ihmisiä toiminnallaan. Erilaiset Esikuvat -hankkeella halutaan korostaa kauneutta, jota meissä kaikissa on. Instagramissa jo lähes 10 000 seuraajaa kerännyt Vallius pyrkiikin olemaan esikuva kaikille, jotka ovat epävarmoja oman kehonsa kanssa.

– Kaikkien pitäisi olla armollisempia itselleen. Pitäisi olla tyytyväinen siihen, mitä on. Jos kuitenkin tunnistaa joitain korjattavissa olevia asioita, voi niille tehdä jotain. Vaikka olen tyytyväinen omaan kroppaani, haluan jatkaa sen kehittämistä.

Omien ajatusten kanssa ei Valliuksen mukaan tule jäädä yksin.

– Monia auttaa, että puhuu ihmiselle, johon luottaa. Hän voi antaa kaivattua tukea ja kannustusta, mikä antaa heti paremman fiiliksen.

Vallius antaa rohkaisevan vinkin itsetunto-ongelmien kanssa kamppaileville:

– Tärkeintä on muistaa, että on olemassa monenlaisia upeita vartalotyyppejä. Sporttinen vartalo ei ole rasvaprosentista kiinni. Toivon, että ihmiset keskittyisivät enemmän hyvään oloon ja kropan toimivuuteen, kuin siihen, että treenit ja ruokavalio mietittäisiin vain ulkonäkö edellä. Ulkoiset asiat tulevat kivana plussana. Meidän kaikkien tulisi arvostaa toisiamme sellaisena kuin olemme.

Kuvat: Akikuvaa
Vaatteet: Yvette
Meikki: Flormar / Heidi. K
Hiukset: Bow / Noora. H

Alkuperäinen juttu löytyy täältä.

Seuraa myös:
Instagram @avatraining
Snapchat @annivall
Facebook www.facebook.com/anni.personaltraining
Tilaa kanavani Youtubessa: avatraining

Saatat myös pitää näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *