Älä sinä tytöttele

”Bleh. Keksikää lapsukaiset itsellenne parempaa tekemistä.” Tällaisen kommentin sain tuntemattomalta mieheltä Ava Training  Facebook -sivuilleni pari päivää sitten. Itse en tiennyt, että 30-vuotias on vielä lapsi, mutta toisaalta mikäpä siinä, koska lapsuushan on ihmisen parasta aikaa. Turha sitä kuitenkaan lähteä väittelemään tällaisista asioista, koska se ei hyödytä yhtään mitään.

Tästä kuitenkin nousi mieleeni tytöttelyn -kulttuuri. Olisin jotenkin kuvitellut, että negatiivista kommenttia olisi lähinnä tullut naisilta, sen jälkeen kun minusta on tullut juttua mediaan. Yllätyksekseni kutenkin ne negatiiviset ja alentavat kommentit, joita minä olen onneksi vain vähän saanut, on tullut miehiltä. En kuitenkaan toistaiseksi kasvotusten, vaan aina jonkun internetprofiilin takaa. Ja tämä on lähinnä liittynyt siihen, että minun pitäisi naisena keksiä muutakin touhuttavaa, kuin tämä kisa johon osallistun. En sitten tiedä mikä siinä niin joitain miehiä ärsyttää, voiko sen olla se, että olen nainen jolla on oikeasti myös mielipide asiohin ja kehtaan vielä näyttää naamaani lehtien palstoilla? Nainen jolla on sanoma, jota haluaa tuoda vahvasti esille.

Vahvat naiset tuntuvat olevan kryptoniittia joillekin miehille.

Olen tehnyt nyt 11,5 vuotta töitä sen eteen missä pisteessä olen. Matka tähän on vaatinut paljon työtä, opiskelua ja itsensä likoon laittamista. Kun osallistuin Fitnessmalli 2017 -kilpailuun en voinut kuvitellakaan mitä se tulisi vaatimaan. Olen tehnyt enemmän töitä tämän kilpailun eteen, kuin minkään muun. Tiedän, että myös muut tytöt ovat panostaneet täysillä kilpailuun ja viimeiset puoli vuotta ovat menneet tietynlaisessa kuplassa. Jonkun ulkopuolisen silmiin se voi näyttää siltä, kuin olisimme olleet pari kertaa Ilta-Sanomien kuvattavina ja tadaa koko homma oli siinä, mutta ei.

Olen viimeisen puolen vuoden aikana omien töiden LISÄKSI kirjoittanut 106 blogipostausta, käyttänyt monta tuntia ottaen kuvia blogia varten ja ollut ammattikuvaajien kuvattavana, osallistunut aktiivisesti kymmeneen sosiaalisen median kamppanjaan tehden jokaisen eteen töitä lähes päivittäin, antanut haastatteluja useaan eri lehteen, radioon ja muuhun mediaan, pyrkinyt kasvattamaan sosiaalistamediaani monipuolisesti, käynyt koulutusviikonlopuissa, perustanut oman Erilaiset esikuvat -kamppiksen ja ollut kovan stressin sekä myös julkisen arvostelun alla useamman kuukauden. Ja koska tästä kuitenkin tulee puhetta niin ei, näistä ei ole maksettu minulle mitään. Tämä kaikki voi kuulostaa näin lueteltuna vain hauskalta ja helpolta pikku puuhastelulta, mutta jokainen vähättelijä voi tulla viivalle ja kokeilla samaa. En kuitenkaan vaihtaisi tätä ajanjaksoa mihinkään, tämä on ollut elämäni haastavin, mutta myös kasvattavin ja hienoin kokemus tähän mennessä!

ISO kiitos kaikille tukijoille <3

Kuvat: Janica Grönqvist

Seuraa myös:
Instagram @avatraining
Snapchat @annivall
Facebook www.facebook.com/anni.personaltraining
Tilaa kanavani Youtubessa: avatraining

2 Replies to “Älä sinä tytöttele”

 1. Ilona sanoo:

  Anni Vallius
  Halusin tulla sanomaan, että olet rohkea ja upea nainen!
  Toivon, että voitat kisan!
  Pidän sulle peukkuja pystyssä, onnea!

 2. anni sanoo:

  KIITOS, merkitsee mulle tosi paljon <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2019 Anni Vallius . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.