Epävarmuus ja esikuvat

Epävarmuus on tunne, jota me kaikki kohtaamme elämämme aikana enemmän tai vähemmän, mutta onko epävarmuus kaikille sallittua?

Mitä enemmän olen seurannut erilaisia keskusteluja sosiaalisessa mediassa, sitä enemmän olen huomannut liian monen olevan stereotypioiden sekä omien ennakkoluulojensa vanki. Lähdetään aivan liian nopeasti arvioimaan ihmistä ulkonäön perusteella ja lauotaan omia totuuksia välittämättä siitä ketä se voisi loukata. Kukaan ei voi tietää mitä ulkokuoren alla tapahtuu ja on erittäin mustavalkoista lähteä arvioimaan henkilöä vaikkapa vain yhden kuvan perusteella. Tässä postauksessa haluan puhua ihmisistä, jotka saattavat ulospäin näyttää hyvinkin itsevarmoilta ja ehkä ovatkin sitä, mutta puhuvat avoimesti myös omista epävarmuuksistaan.

Monella tuntuu olevan  vaikea ymmärtää sitä, että myös itsevarma ihminen voi olla epävarma toisinaan ja kokea epävarmuuden tunteita. Aivan varmasti jokainen meistä jollain tasolla on jokin asian suhteen kokenut epävarmuuta. Epävarmuus on enemmän kuin inhimillistä ja se koskettaa meitä jokaista omalla tavallaan.

Kuka sen sitten määrittelee missä menee raja? Kuka voi tai saa kokea epävarmuutta saatika tuoda sitä esille? Sellaista rajaa ei ole olemassakaan. Oman itsensä kanssa kipuilee yllättävän moni, eikä se ole paino- tai ulkonäkösidonnaista, epävarmuus ei aina liity edes ulkoisiin seikkoihin.

Kenenkään epävarmuuksia ei pitäisi vähätellä ja jokainen joka niistä uskaltaa ääneen puhua on todella rohkea.

Epävarmuus Kuvat: Saara Taussi

Perustin kesällä 2017 Erilaiset esikuvat -ryhmän, jonka tarkoituksena on kannustaa kaikkia hyväksymään itsensä sellaisena kuin he ovat. Nostamme Instagramissamme @erilaisetesikuvat erilaisia ja upeita naisia, jotka rohkeasti kertovat omista epävarmuuksistaan. Kaikki ovat keskenään eri näköisiä, kokoisia ja täysin erilaisia, mutta silti tasa-arvoisia ja yhtä oikeutettuja tuomaan esiin epävarmuuksiaan.

Vaikka ryhmässä kaikki naiset omalla tavallaan ovatkin upeita, ei yhtäkään naista ole ryhmään ulkonäön perusteella otettu. Ryhmä on koottu rohkeista naisista, joilla kaikilla on oma tarinansa ja epävarmuutensa. Me Erilaiset esikuvat pyrimme mm. sosiaalisen median tempauksillaan lisäämään kehopositiivisuuden ohella rohkeutta, syömishäiriöstä toipumista, vapautta, itsevarmuutta sekä rajojen rikkomista <3

Epävarmuus Anni Vallius – Kehopositiivisuus ja rajojen rikkominen

EpävarmuusAlona Kuusisto – Itsevarmuus ja kehonkieli

EpävarmuusElina Leskinen – Itsensä hyväksyminen ja syömishäiriöstä toipuminen

EpävarmuusSephora Lindsay – Vapaus ja kulttuuri

 

Lue myös:
Ei haukku haavaa tee?
Itsetunto – pullukka, tavis vai täydellinen?
Kehopositiivisuus, lihavuuden ihannointia?

Seuraa somessa / ota yhteyttä:
Instagram @avatraining
Ota yhteyttä: yhteys@avatraining.fi
Klikkaa Facebook sivuilleni tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2019 Anni Vallius . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.